top of page
  • Veroprofe

Tenim Lluents en La Mola?

Un projecte dels departaments de Matemàtiques i Física & Química per a RadioMola

Pablo Munera Bruin, Bárbara Coves Segarra, Isabel Antón Román, Ana Mª Martínez Galvañ i Sofía Blanes Torregrosa.


Aquest projecte ha sigut dissenyat per dos departaments, el de Matemàtiques i el de Física i Química. Com es desenvolupa en diferents grups i nivells, vam decidir fer

diferents seccions del programa general Tenim lluents en la Mola? en cada grup.


El departament de Matemàtiques l’ha desenvolupat en tres nivells diferents: 1r, 3r i 4t d’ESO. Això sí, els continguts matemàtics de cada nivell han variat:


• En 1r d’ESO s’han realitzat dues seccions diferents: o Entrevistes a dones científiques on l’alumnat ha simulat una entrevista real a diferents dones científiques al llarg de la història per fer un recorregut i resaltar la importància del paper de la dona en el mon de la ciència o un concurs de reptes matemàtics on cada grup de classe reptarà a la resta de companys i es farà un rànquing de puntuacions.











• En 3r d’ESO s’han preparat notícies estadístiques on l’alumnat s’ha convertit en un equip d’investigació estadístic.


• En 4t d’ESO s’ha organitzat un concurs de reptes matemàtics on cada grup ha recreat una situació comunicativa diferent per aprofitar-la i reptar els seus companys.














El departament de Física i Química l’ha desenvolupat als dos grups de 4t d’ESO on han creat un concurs científic similar a Pasapalabra on les preguntes tenen contingut científic de la matèria tant de 3r d’ESO com de 4t d’ESO ja que la professora és la mateixa enguany i el curs anterior.


Cal destacar que en 4t d’ESO ha hagut un gran nombre de professorat implicat en aquest projecte així que hem treballat alhora i aprofitat el treball d’altres assignatures com, per exemple, com confeccionar un guió que s’ha treballat en Llengua Castellana.


Fases del projecte Tenim Lluents en La Mola?







124 visualizaciones0 comentarios
Publicar: Blog2_Post
bottom of page