top of page
  • Veroprofe

Tenim Lluents en La Mola?

Un projecte dels departaments de Matemàtiques i Física & Química per a RadioMola

Pablo Munera Bruin, Bárbara Coves Segarra, Isabel Antón Román, Ana Mª Martínez Galvañ i Sofía Blanes Torregrosa.


Aquest projecte ha sigut dissenyat per dos departaments, el de Matemàtiques i el de Física i Química. Com es desenvolupa en diferents grups i nivells, vam decidir fer

diferents seccions del programa general Tenim lluents en la Mola? en cada grup.


El departament de Matemàtiques l’ha desenvolupat en tres nivells diferents: 1r, 3r i 4t d’ESO. Això sí, els continguts matemàtics de cada nivell han variat:


En 1r d’ESO s’han realitzat dues seccions diferents: o Entrevistes a dones científiques on l’alumnat ha simulat una entrevista real a diferents dones científiques al llarg de la història per fer un recorregut i resaltar la importància del paper de la dona en el mon de la ciència o un concurs de reptes matemàtics on cada grup de classe reptarà a la resta de companys i es farà un rànquing de puntuacions.











• En 3r d’ESO s’han preparat notícies estadístiques on l’alumnat s’ha convertit en un equip d’investigació estadístic.


• En 4t d’ESO s’ha organitzat un concurs de reptes matemàtics on cada grup ha recreat una situació comunicativa diferent per aprofitar-la i reptar els seus companys.














El departament de Física i Química l’ha desenvolupat als dos grups de 4t d’ESO on han creat un concurs científic similar a Pasapalabra on les preguntes tenen contingut científic de la matèria tant de 3r d’ESO com de 4t d’ESO ja que la professora és la mateixa enguany i el curs anterior.


Cal destacar que en 4t d’ESO ha hagut un gran nombre de professorat implicat en aquest projecte així que hem treballat alhora i aprofitat el treball d’altres assignatures com, per exemple, com confeccionar un guió que s’ha treballat en Llengua Castellana.


Fases del projecte Tenim Lluents en La Mola?







124 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Mujeres en la ciencia

Programa especial en conmemoración del día de la mujer y la niña en la ciencia. En él, nuestras alumnas y alumnos de 4º ESO de la...

Comments


Publicar: Blog2_Post
bottom of page